Sprøjtning mod bolværksedderkopper

Publiceret 24.09.2022

Her er svaret på en henvendelse om, hvordan bestyrelsen forholder sig til, at nogle beboere tilsyneladende sprøjter udendørs med gift mod edderkopper.

Bestyrelsen for E/F Havneholmen ønsker hermed at indskærpe at overfladebehandling - og herunder sprøjtning med gift på ejendommens fællesarealer (altanfacader, vinduesrammer etc.) - jf. E/F Havneholmens vedtægter § 20.7 ikke er tilladt uden bestyrelsens samtykke.


Overordnet anbefaler bestyrelsen i øvrigt ikke anvendelse af gift eller pesticider til bekæmpelse af insekter eller ukrudt.


Bestyrelsen for E/F Havneholmen arbejder, som oplyst på de årlige generalforsamlinger, aktivt sammen med ejerforeningens anlægsgartnere for øget biodiversitet på E/F Havneholmens områder til gavn for fugleliv, bier, sommerfugle, græshopper og andre insekter.


Bolværksedderkopper er en del af det naturlige habitat på bolværk og bygninger ud mod havnen, og bolværksedderkopper indgår som en del af føden for områdes småfugle, der således også risikerer at blive forgiftet.

Flere nyheder

Se nyhedsoversigten