Bixen

Havneholmens bytte- og genbrugscentral

Bixen er startet for at formindske forbrug samt reducere mængden af affald og derved spare penge. Desuden bidrager Bixen til et bæredygtigt København. Vi smider ikke ting ud, som andre kan have glæde af. 

Bixen ligger i nummer to lille indhak i parkeringskælderen i højre side ved indgang fra gaden. 

Der er opsat to reoler; en bogbyttereol og en reol til "ting, der er for gode til at smide ud". 

Hvis du har bøger og tidsskrifter, som du vil smide ud, og som du tænker er i god stand, og at andre kan have glæde af at læse dem, så stil dem på Bog-reolen i Bixen. Andre beboere kan derefter tage bøgerne og tidsskrifterne og læse dem og derefter evt. sætte dem tilbage eller smide dem ud, hvis de er for brugte til at komme i cirkulation igen. 

Har du en ting, som du vil smide ud, men tænker at den er for god til at smide ud, så stil den på tingreolen i parkeringskælderen, hvor beboere derefter kan tage tingen til evigt eje. Det kunne f.eks. være vaser, køkkenmaskiner, legetøj, tasker mm.  

Der er ikke plads til store ting som møbler i det lille hak. Møbler skal køres til Sydhavn Genbrugscenter. Men høje ting og store billeder må gerne sættes ved siden af reolerne, bare de passer ind i det lille hak.

Beboere kan kun stille ting, som:

Der bliver ryddet op regelmæssigt, og ting som har stået i nogle uger bliver bragt videre enten til Enghaves nærgenbrugsstation, hvor der er yderligere byttemuligheder eller givet videre til Røde Kors genbrugsbutik.