KunstVinduet

Havneholmen har et kulturelt åndehul i form af et galleri ved navn KunstVinduet. Kig ind ad vinduerne og få en ny kunstnerisk oplevelse hver måned.

Oktober måneds kunstner: Troels Aagaard

STJERNERNE I VORES ØJNE

Fernisering i Kunstvinduet på søndag den 2. oktober kl. 15-17.

Troels Aagaard arbejder med udgangspunkt i maleriet. Hans værker integrerer det sanselige og uregerlige med struktur og orden, som kendes fra naturvidenskaben, hvor systemiske principper og geometri får en bærende rolle.

Titlen på udstillingen refererer direkte til talemåden at have stjerner i øjnene. Udtrykket betyder, at man er forventningsfuld, glad/lykkelig eller på anden måde opstemt, hvilket ofte medfører, at man spærrer øjnene op – og hvis øjnene er en smule fugtige, så kan det reflekterende lys se ud som skinnende eller funklende stjerner i øjnene.

Troels Aagaard fortæller om sin kunst: ”Jeg arbejder med maleriet i et udvidet felt. Det betyder at jeg ikke kun er interesseret i hvad der sker på fladen af maleriet, men i lige så høj grad arbejder med spørgsmål om hvordan et maleri kan se ud, og hvilken form det kan tage. Jeg er nysgerrig på maleriets vegne. Både det formmæssige og det indholdsmæssige, og forsøger med allerede eksisterende redskaber at udvikle det.”

Troels er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har udstillet på utallige både solo- og gruppeudstillinger på bl.a. Charlottenborg, Sophienholm, KUNSTEN, Randers Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum. Han har desuden skabt adskillige permanente udsmykninger og er i gang med at forberede en stor duo-udstilling til Esbjerg Kunstmuseum, der åbner forår 2023.

Hjemmeside: troelsaagaard.dk

Udstillingen varer til den 9. november.

Tidligere udstillinger i KunstVinduet

Anne Maria UdsenTroels AagaardCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image