Bliv forårsklar på altanen

Publiceret 26.03.2023

Her er de bedste råd til vedligeholdelse af lejlighed og altaner.

Rensning af afløb på altanerne

Husk at rense dine afløb på altaner og i gårdrum. Et af brædderne på altanen er mindre end de andre og kan skrues af, og under det finder du afløbet, som du skal sørge for at rense, så regnvand nemt kan komme væk fra altanen. Hvis afløbet ikke renses, kan du risikere, at der sker en vandskade, hvor du kan blive holdt ansvarlig for de økonomiske følgeskader.

Vedligeholdelse af træværket på altanen 

I løbet af året bliver træværket angrebet af mos og alger og fremstår lidt eller meget grønt. Dette gælder både vinduesrammer og altangulve. Dette kan fjernes med almindeligt sæbevand og knofedt.

Vedligeholdelse af de indvendige hvide facader på altanen

Hvis den indvendige side af altanen er meget angrebet af alger, kan der sprøjtes mod algerne med Ecostyle AlgeFri N. Det er det eneste sprøjtemiddel mod alger, som er godkendt til brug på ejendommens altaner. Du kan låne en sprøjte med Ecostyle AlgeFri N hos vores ejendomsinspektør Henrik, hvor den også afleveres igen efter brug.

Vedligeholdelse af brystværnet på altanen

De hvide brystværn på altanen skal blot vaskes med almindeligt sæbevand. Det er vigtigt, at du vasker underkanten på brystværnet grundigt og får vasket alger af, så den grønne farve fra algerne ikke flyder ned af facaden og ødelægger det hvide look. Hvis den hvide belægning er skaldet af nogle steder på din altan, vil dette blive lappet under sommerens renovation af ejendommene. 

Vedligeholdelse af vinduer og døre

Det er vigtigt, at du giver døre og vinduer olie ved hængslerne, så de nemt åbner og lukker. Olien sprøjtes ind i hullet ved hængslerne. Olien skal være syrefri olie, og hvis du ikke har det på lager, kan du låne hos ejendomsinspektøren.

Se også

På websiden Vedligehold har vi samlet instruktioner i, hvordan du kan vedligeholde din lejlighed - indendørs som udendørs.

Vedligehold

Flere nyheder

Nyhedsoversigten