Sommerens udendørs vedligeholdelsesarbejder

Publiceret 17.04.2023

Vær med til at holde vores bygninger i flot stand

Læs hvordan du kan gøre din altan samt området omkring din altan forårsklar. Det er vigtigt, at vi alle udfører den generelle vedligehold på altanerne, så der ikke opstår skader, som kunne være undgået og så bygningerne og altanerne ser pæne ud.

Det kan du selv gøre:

Vedligeholdelse af de hvide facader på altanen

Den indvendige side af altanen bliver ikke sprøjtet mod alger, når resten af facaderne sprøjtes mod alger. Det er derfor dit ansvar at holde den indvendige side fri for alger, og du må også meget gerne være med til at holde facaden omkring din altan fri for alger. Det betyder, at hvis du kan se, at der er alger på facaden eller på fronten af din altan, som du ubesværet kan nå, så må du også gerne sprøjte for alger der. 

Der skal sprøjtes mod algerne med Ecostyle AlgeFri N. Det er det eneste sprøjtemiddel mod alger, som er godkendt til brug på ejendommens facader. 

En sprøjte med Ecostyle AlgeFri N kan afhentes hos ejendomsinspektøren, hvor den også afleveres igen efter brug.

Vedligeholdelse af brystværn på altanen 

De hvide jerngitre (brystværn) på altanen skal blot vaskes med almindeligt sæbevand. Det er vigtigt, at du vasker underkanten på brystværnet grundigt og får vasket alger af, så den grønne farve fra algerne ikke flyder ned af facaden og ødelægger det hvide look.


Rensning af afløb på altanerne

Husk at rense dine afløb på altaner og i husgårde. Et af brædderne på altanen er mindre end de andre og kan skrues af, og under det finder du afløbet, som du skal sørge for at rense, så regnvand nemt kan komme væk fra altanen. Hvis afløbet ikke renses, kan du risikere, at der sker en vandskade, hvor du kan blive holdt ansvarlig for de økonomiske følgeskader.


Vedligeholdelse af vinduer og døre

Det er vigtigt at give dine døre og vinduer olie ved hængslerne, så de nemt åbner og lukker. Olien sprøjtes ind i hullet ved hængslerne.  Olien skal være syrefri olie, hvis du ikke har det, kan du låne syrefri olie hos ejendomsinspektøren.


Vedligeholdelse af træværket på altanen 

I løbet af året bliver træværket angrebet af mos og alger og fremstår lidt eller meget grønt. Dette gælder både vinduesrammer og altangulve. Dette kan fjernes med knofedt og almindeligt sæbevand.


Instruktionsvideoer til forårsarbejdet

Der er instruktionsvideoer til en del af forårsarbejdet på altanerne, som kan ses på websiden Bliv forårsklar på altanen.


Det tager ejerforeningen sig af:


Bekæmpelse af grønne alger på facader

Igen i år skal vi have sprøjtet vores facader mod grønne alger med midlet Algefri X fra Ecostyle. Sprøjtearbejdet vil foregå fra lift og kræver en uge med godt vindstille vejr. 

Vi bliver derfor nødt til at informere alle beboere med kort varsel på tre dage alt efter vejrudsigterne. Dette gøres via vores hjemmeside og med opslag i opgangene, så beboere kan nå at flytte blomster og andet, som ikke kan tåle at blive ramt lidt at algemidlet.

Det kan desværre ikke helt undgås, at der kan komme lidt algemiddel på vinduer og døre, når arbejdet pågår.


Snedkerarbejde

I maj måned begyndes også snedkerarbejde og i år vil der gå to snedkere fast på området og udbedre skader på døre og vinduer samt andre udfordringer på vores bygninger. 

Disse arbejder vil delvist blive udført fra arbejdslifte og vil vare sommeren over.

Murerarbejde

Vi skal igen i år have vedligeholdt vores facadepuds, da der er en række skader, som skal udbedres. Dette arbejde vil blive udført af murere, som vil arbejde fra arbejdslift.

Vedligeholdelsesarbejdet starter primo maj.

Se også

Vedligehold

Flere nyheder

Nyhedsoversigten