Kunstvinduet præsenterer: Pernelle Maegaard

Publiceret 03.02.2020

Februar måneds kunstner er Pernelle Maegaard. Pernelle udstiller en gruppe porcelænsfigurer med fællestitlen FOLK, som står på en håndbroderet dug.

Pernelle Maegaard fortæller om udstillingen: “Ordet ‘porcelænsfigur’ bliver som regel forbundet med det uskyldige, det søde og venlige, og ofte er figurerne tilbageskuende. Jeg har i mit værk FOLK arbejdet med porcelænsfigurer, der har et pågående, insisterende og groft udtryk. Det er et folk, der har noget på hjerte, men vi ved ikke helt, hvad de vil. De går med deres habengut på slæder og vogne, fra strygejern til bornholmerure og på husdyr. Folket går rundt på et af mig håndbroderet landkort. Alt efter hvad der sker ude i verden, skifter figurerne betydning, vi læser automatisk den nutidige historie ind i det, vi selv ser”.

Udstillingen FOLK slutter torsdag den 27. februar.


Pernelle Maegaard er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. Hendes arbejder kan blandt andet ses på metrostationen på Kongens Nytorv, hvor værket Fra sted til sted pryder tre store rum, en keramisk udsmykning i Helsingør Svømmehal, Fællespladsen i Ballerup, hvori der indgår en cirkelrund, farverig mosaikskulptur med rislende vand samt et linoleumsgulv i Allerød bibliotek.

Henvendelse angående værket: Ole Schwander, ole@schwander.dk, mobil: 40171096

Skulpturen FOLK

Om KunstVinduet

Havneholmen i Københavns Sydhavn har et kulturelt åndehul. De ikoniske hvide bygninger ud mod havnefonten, tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg, danner rammen om galleri KunstVinduet, der holder ‘åbent’ hele døgnet i alle ugens dage.

Her kan beboerne, gæster og andre forbipasserende få en kunstnerisk oplevelse ved at kigge ind ad ruderne til det lille galleri, hvor vindueskiggere på den måde får adgang til en ny kunstnerisk oplevelse hver måned.

Flere nyheder

Se nyhedsoversigten