Pernille Egeskov er december måneds udstiller på Havneholmen

Publiceret 06.12.2019

I anledning af julemåneden præsenterer KunstVinduet på Havneholmen værket ‘Salvation' af Pernille Egeskov.

(Af Merete Sanderhoff, mag.art., museumsinspektør ved Statens Museum for Kunst)

”Pernille Egeskov arbejder i et særegent univers af collage- og objektkunst spundet ud af stof, tråd og organisk materiale. Ved blandt andet at benytte usædvanlige virkemidler – for eksempel fundne, ældede stofrester med præg af slid og levet liv, tekstiler med iboende betydninger såsom gardiner, lagner, frakker og underbukser, menneskehår som sytråd, og statisk elektricitet som en ’lim’ der holder collagerne sammen – skaber hun en sanselig betydningsmættet billedverden, der spænder fra det æstetisk forfinede til groftskårne og rå udtryk. Kompositionerne er primært abstrakte, men antyder på subtil vis fortællinger om vores komplekse relationer til hinanden fx som par og familier, og om fundamentale eksistentielle grundvilkår – tidens gang, det uundgåelige forfald, og det at vi skal miste og forgå. På den måde omhandler hendes værker nogle temaer, der vedrører enhver. Der trækkes blandt andet tråde til suprematismen, den nonfigurative surrealisme, og kunstnere som Louise Bourgeois og Rosemarie Trockel.”

Salvation af Pernille Egeskov

Pernille Egeskov har netop afsluttet soloudstillingen Belonging på Bornholms Kunstmuseum og til januar fortsætter udstillingen i en udvidet version på Vendsyssel Kunstmuseum. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design, hvor hun gennemførte uddannelsen som kostumedesigner og har skabt kostumedesign til en række teaterforestillinger og operaer – fra Østre Gasværk og Grønnegårdsteatret til Operaen i København samt Opéra National de Lyon i Frankrig. Siden 2007 har hun arbejdet som billedkunstner og udstillet både solo og i gruppeudstillinger i både ind- og udland. Derudover er hun initiativtager og leder/kurator af udstillingsplatformen POP-UP Contemporary. Pernille har modtaget støtte fra Statens Kunstfond og hendes værker er erhvervet af blandt andre Randers Kunstmuseum, Bornholms Kunstmuseum, Designmuseum Danmark, NYKREDIT Kunstsamling, Dinesen, Republic of Fritz Hansen.

www.pernilleegeskov.dk

Om KunstVinduet

Havneholmen i Københavns Sydhavn har et kulturelt åndehul. De ikoniske hvide bygninger ud mod havnefonten, tegnet af arkitektfirmaet Lundgaard og Tranberg, danner rammen om galleri KunstVinduet, der holder ‘åbent’ hele døgnet i alle ugens dage.

Her kan beboerne, gæster og andre forbipasserende få en kunstnerisk oplevelse ved at kigge ind ad ruderne til det lille galleri, hvor vindueskiggere på den måde får adgang til en ny kunstnerisk oplevelse hver måned.

Flere nyheder

Se nyhedsoversigten